Tech-Invent

Nagyátmérőjű, nagy teherbírású gumitömlők gyártási technológiájának komplex, piacorientált, környezettudatos fejlesztése

A megvalósítandó projekt célja a gumitömlők alkalmazott gyártástechnológiájának komplex fejlesztése, amely infrastrukturális beruházást, gyártóeszközök vizsgálóberendezés és célszoftver beszerzését foglal magába.

 • A projekt azonosítója:
  GOP 2.1.3.-12-2012-0013
 • A projekt teljes összege:
  1.113.656.187 Ft
 • Támogatás összege:
  291.297.935 Ft
 • A megvalósítás időszaka:
  2013.08.05. - 2015.12.31.

A ContiTech Rubber Industrial Kft. világpiaci vezető szerepének megőrzéséhezés, a piaci igények rugalmas kielégítéséhez az olajkutatásban és kitermelésben használt nagyátmérőjű, nagy nyomástűrésű gumitömlők tervezési metodikájának, termékfejlesztői tevékenységének és gyártástechnológiájának állandó fejlesztésére van szükség.
A termék előállítási folyamat egészét érintő komplex fejlesztési projekt kiemelt célja a versenypozíció megőrzése, a dolgozók megtartása a környezetterhelés csökkentése.

A projekttel az átalakuló piacra kívánunk reagálni, különös tekintettel arra, hogy ezen a területen a felhasználói igények egyre inkább az egyedi alkalmazási körülmények között használható, különleges tulajdonságú, innovatív termékek irányába tolódnak.


A projekt fő elemei:

 • 1. Az anyagelőkészítő munkálatainak integrálása egy helyiségben, egyetlen felügyelettel. Az előkészítés folyamatának megújítása, gazdaságosabbá tétele új csarnok kialakításával, korszerű eszközök beszerzésével, az anyagtárolás és hulladékkezelés hatékonyabbá tételével.

 • 2. A technológiafejlesztést és kapacitásbiztosítást szolgáló projekt elem az egyedi felhasználási igényre tervezett tömlők 4-6 m hosszúságú prototípus tömlőinek gyártására külön felépítő-gép beszerzése. Erre azért van szükség, hogy a kísérleti tömlők gyártása ne foglaljon le kapacitást a 40-60 méteres termék tömlők előállítására alkalmas gyártósoron, esetenként jelentősen növelve a vállalási határidőket. A teszttömlő méretű felépítő-gép beszerzése mellett kísérleti vulkanizáló kazán beszerzése segíti a kapacitások gazdaságosabb kihasználását.

 • 3. A nagynyomású fúrótömlők API szabványaiban meghatározott prototípus vizsgálatainak egy része jelenleg csak az USA-ban végezhető el - jelentős szállítási költséggel, a szállítások okozta környezetterheléssel, esetenkénti késedelmekkel. Ezen versenyhátrányt okozó problémák elkerülésére szükségessé vált olyan tesztberendezések telepítése, amelyek alkalmasak 1035 bar feletti nyomástartományban is hidrosztatikus vizsgálatok illetve nagyfrekvenciás pulzálásos tesztek elvégzésére.
  Az extrém alacsony hőmérsékletekre specifikált – 40°C alatti hőmérsékleteken végzendő prototípus tömlő hajlítási vizsgálatainak elvégzéséhez mélyhűtő kamra beszerzése szükséges.

NFÜ – Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Új anyagelőkészítő csarnok készül

Új anyagelőkészítő csarnok készül

Iplex YS videoszkóp – tömlől belső felületének ellenőrzésére

Iplex YS videoszkóp – tömlől belső felületének ellenőrzésére

Nagynyomású vizes szóróberendezés – fémszerelvények tisztítására

Nagynyomású vizes szóróberendezés – fémszerelvények tisztítására

Magyarorszag Megujul

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg


MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
CenterPoint 2 Irodaház, 06 40 200 617
1139 Budapest, Váci út 81-83.
www.magzrt.hu

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Honlap

NFÜ – Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Honlap

Új Széchenyi Terv
Honlap